Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

søndag 18. oktober 2015

Når du trenger å lage et e-hefte eller e-bok! iBooks Author for deg med Mac og iPad!

Jeg har tidligere skrevet om iBooks Author, med en gang det ble annonsert 20. januar 2012. Jeg lagde da en bok i regnskap til elevene. http://ipadthem.blogspot.no/2012/01/igang-med-ibooks-author.html I tillegg har jeg laget noen hefter til elevene med dette verktøyet. I våres lagde elevene e-bøker. Forutsetning for å benytte iBooks Author er å ha en Mac og en iPad. Begge deler har vi på Gjennestad vgs. Jeg har en positiv erfaring med å ha dokumentasjon i PTF på ebok for elevene: http://ipadthem.blogspot.no/2015/05/elevene-lager-ebker-i-ibooks-author.html 

Denne uka holder jeg på med forbrukerlover for vg1 service og samferdsel. Lovboka vi benytter fra Fagbokforlaget er foreldet, og to av lovene er foreldet. Boka har rett og slett gått ut på dato. Hva gjør jeg? Skal jeg kopiere opp alle lovene på papir før skriftlig prøve? Lovene har de mulighet til å ha med på prøven, men jeg har ikke lyst til at de skal ha lov til å gå på nettet og www.lovdata.no. Vi kan laste ned lovene, og legge PDFene i iBooks. Mange elever opplever det som tungt å jobbe med lover, og da er det ekstra viktig å kunne markere i lovsamlingen. Jeg har av den grunn børstet støv av iBooks Author. Her har det skjedd litt nytt siden sist jeg benyttet verktøyet, blant annet iTunes Producer. Jeg benytter appen iBooks Author på Macen og lager en bok om tema forbrukerlover til elevene med lover fra www.lovdata.no. I iBooks Author benytter jeg en mal, og dette går raskt. Jeg kobler meg på iTunes Connect for publisering i iBooks (benytter min Apple ID). Deretter lastet jeg ned Appen (etter råd fra Apple) iTunes Producer. Jeg får god hjelp av underveis av Apple, og dette gikk overraskende kjapt. I løpet av 24 timer skal boken ligge ute på iBooks. (Jeg laget gratishefte til elevene.)

Jeg la den ut på en kveld, og neste formiddag var boken tilgjengelig i iBooks for nedlastning.

Imorgen skal elevene ha lastet ned denne boken før timen. I timen skal elevene lære å markere viktige lover, og forberede seg til prøve vi skal ha på onsdag. Denne gangen skal elevene benytte PC til prøve og ha forbrukerlovbok på sin iPad. Spennende! 

Jeg er glad for å slippe å kopiere opp en masse lover til elevene. Nå har en ebok jeg kan redigere og forbedre til neste års elever.

Her logger jeg meg på iTunes ConnectiTunes Producer har jeg lastet ned til min Mac

Her kan jeg velge hva jeg skal gjøre i iTunes Producer

Her er boka som skal distribueres via iBooks
Slik ser boka ut når jeg jobber i appen iBooks Author

Første kap.

Andre kapTredje kap

Fjerde kap

Femte kap


2 kommentarer:

  1. Fin bok - måtte laste den ned for å se hvordan du hadde lagd den. Boka virker i både stående og liggende Ipad - imponerende. Du har også lagt den ut for alle og ikke bare for dine elever, det er jo en gavepakke for andre skoler!
    Møtes på brettboka.

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig tilbakemelding! Ses på Brettbokakonferansen imorgen!

    SvarSlett