Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

fredag 22. mai 2015

Elevene lager ebøker i iBooks Author - dokumenterer prosjekt til fordypning

Jeg underviser blant annet i faget prosjekt til fordypning på vg2 salg, service og sikkerhet. I dette faget har vi praksis og metoden ungdomsbedrift. Det første læreplanmålet i PTF er at elevene selv skal dokumentere hva de har lært/jobbet med i PTF.

Vi har tidligere laget innbundet bøker i word som dokumenterer PTF. I år har vi benyttet appen iBooks Author som finnes på Mac. Vi har et klassesett med Mac på skolen, og disse har vi benyttet til å lage disse ebøkene. Her kan du lese mer om selve appen:  https://www.apple.com/no/education/create-with-ibooks-author/

Elevene har idag jobbet med dokumentasjon. Etter kort innledning av lærer om selve programmet, tok vi selve boktittelen og mulig inndeling av eboka sammen. Elevene har 10 forskjellige liggende maler å velge mellom.

Elevene har idag jobbet med å finne materiell og bilder fra året med praksis og ungdomsbedrift. I iBooks Author kan elevene legge inn word, pages, filmer og bilder. I tillegg har elevene laget en presentasjon i keynote for vg1 service og samferdsel som de kan legge inn i sin helhet.

Ebøkene er laget primært for iPad, men kan også leses i iBooks på Mac. Vi slet idag med å få til forhåndsvisning på iPad fra skoleMacene, men fikk til forhåndsvisning på Mac i iBooks. Elevene får inntrykk av hvordan bøkene blir.

Vi har hatt gode timer med dokumentasjon av PTF idag, elevene har jobbet godt med nytt program i Mac. Jeg er spent på endelig resultat. Innlevering skjer først et stykke ut i juni.

Etter endt økt lagret vi foreløpige bøker i google disk.

Her er bilder fra første time med iBooks Author. Det var kort introduksjon før elevproduksjonen av ebøker var igang, og starten har vært god!

Introduksjon av lærer på storskjerm

Elever igang med ulike maler i iBooks Author

Dokuemterer praksis

Logo blir med i ebøkene

Bilder fra praksis

Alle kom igang

Uvant med tastaturlyd i klassen

Her er det Nokas som har vært praksissted

Elevene produserer

KonsentrasjonIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar