Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

torsdag 22. august 2013

Planlegging med penn og papir - med klassenIdag hadde klassen og jeg planleggingsdag. Det vil si vi bokstavelig talt startet med 2 blanke ark. Jeg hadde kopiert opp høsten 2013 kalender på en A4 side og våren 2014 på en side. Så begynte vi å fylle ut (for hånd) hva som skulle skje dette skoleåret. Elevene startet med bursdager og ferie, etter hvert kom praksis og turer inn. Vi diskuterte ulike større oppgaver og presentasjoner, og fant frem til innleveringsdatoer sammen. En ypperlig måte å få til elevmedvirkning på! Vi fikk til gode samtaler. Det at alle fysisk skriver inn sine planer, gjør at alle får en oversikt over året. Det blir ikke det samme å få en plan ferdig utfylt.

Skolerute, oppgaver, praksis, bursdager, turer med mer ligger nå inne. Vi diskuterte også andre mulige besøk, oppgaver, prøveeksamen og håper å ansvarliggjøre elevene noe mer enn at alt er helt spikret fra august til juni. En nyttig, analog dag sammen med elevene. (Idag brukte vi ikke iPad!) 

Dette gjorde vi hjemme i min stue. Det å komme ut av ren skolesituasjon nå i starten, og se hverandre i andre omgivelser gjør godt for relasjonsbyggingen. 

Jeg lagde pizza til elevene (tidlig på morgen) som vi stekte til lunsj. Det var også stas.

Det er fint med å kunne bruke ulike verktøy. Vi kunne sikkert brukt kalender på iPad, idag var det riktig å bruke penn og papir!

En god skolestart med vg2 salg, service og sikkerhet!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar