Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

fredag 31. mai 2013

Tidslinje - timetoast - timeline builder

Det har virkelig gått opp for meg at jeg har gode verktøy for å drive variert undervisning. Mine elever har iPad, jeg har iPad og Mac og i de fleste klasserommene  har vi Apple TV. I tillegg har vi tavler, mulighet til å benytte både PC og MAC.

Erkjennelsen min er noe ubehagelig. Det er meg det kommer ann på.  Det er selvfølgelig det det kommer ann på uansett, men av og til har vi gode unnskyldninger  "hadde jeg bare hatt, da....". Den unnskyldningen har jeg ikke. Hvordan vil jeg bruke disse verktøyene på en god måte i undervisningen?  Denne våren tester jeg ut en rekke appr som kan benyttes for variert undervisning og varierte måter som elever kan lære stoff på. Det er mye spennende. Stort sett får jeg tips av kollegaer eller via sosiale medier. Jeg har testet mange appr, men har funnet ut at jeg må "henge med" på nettsteder også.

For en tid tilbake fikk jeg tips om www.timetoast.com som kunne lage tidslinjer. Denne gangen var jeg innom denne videosnutten for  å sjekke ut hva dette er:

http://youtu.be/nMhl4c_zWjM

Dette kan være en ryddig måte å legge frem og øve stoff på for elever. Kanskje aller mest i historie, norsk og samfunnsfag? Disse fagene har jeg ikke, men jeg ble nysgjerrig på å prøve ut programmet. Denne gangen ble det testet med Mac og ikke iPad. Det ble opprettet brukernavn og passord. Denne gangen ble det ikke noe fag som ble testet ut, men slekten på gården jeg bor. Dette gikk raskt og greit.

Hele tidslinjen var ferdig før jeg testet dette på iPad. Denne fikk da bare frem "text view". Den virket ikke på iPad på grunn av Adobe Flash. (Dette er ingen egen app, men et nettsted.)

Jeg fikk sansen for å lage tidslinjer, og fikk tips om appn Timeline builder. Denne kostet kr 35 og jeg valgte å kjøpe den, og teste den ut. iPad er hovedverktøyet vårt!

Denne appn fikk jeg ikke helt tak på, lagde ingen ny tidslinje her. Ser at det er mulighet å koble linker til wikipedia, sette inn bilder mm. Du kan legge inn både bilder og tekst. Dersom du har bilde er det kun det som er synlig på tidslinja ved visning. Når du trykker på bildet får du bilde og tekst opp som du kan lese. Det fungerer greit! Også her kan du dele tidslinjen. Usikker på om jeg kommer til å teste ut programmet ytterligere. Noen som har andre tips for tidslinje på iPad?

Denne gangen fant jeg et nettsted www.timetoast.no som fungerer godt for PC og MAC. Det kan hende jeg vil bruke dette noe der det kan være aktuelt å lage en tidslinje for å vise elevene via Mac (Sjelden jeg har Mac på storskjerm, men kan gjøre unntak!)

Min konklusjon etter møte med timetoast.com:
- egner seg godt til PC og MAC
- brukervennlig
- lett å komme igang
- kan velge tidslinje eller tekstvisning
- gratis
minus:
- får ikke tidslinje på iPad, kun tekstvisning da siden er basert på Adobe FlashHer er jeg ferdig med å legge inn første tidslinje
Slik blir tidslinjen når den er til visning.
Du kan velge mellom tidslinje og "text view"

Jeg publiserer min tidslinje - "public"
Det ble kun "text view" på iPad

Testet ut appn Timeline builder

Her er link til min tidslinje på hjemgården Them nedre. Vi er 11 generasjon i rett linje fra slutten av 1500-tallet. Oversikten laget jeg her http://www.timetoast.com/timelines/slekten-pa-garden-them-nedre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar