Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

mandag 14. januar 2013

Bruk av iTunesU

Nå er jeg igang med å bruke iTunesU i to klasser. Jeg har valgt å lage et kurshefte for VG2 økonomi og administrasjon, med hovedtyngde på økonomi. Jeg fyller opp underveis med eget materiell som små bøker, keynote og regneark. I tillegg legger jeg ut linker. Det er så deilig å ha alt til elevene samlet på et sted! I tillegg har jeg laget et hefte som jeg har kalt vg1 Programfag Borghild (for vg1 service og samferdsel). Der bruker jeg hefte til mine tema. Jeg underviser i alle fagene; både planlegging, drift og kommunikasjon og service. Også her legges tilleggsmateriell til underveis, og det fungerer.

Så snart jeg oppdaterer iTunesU, kan vi finne dette på iPaden til elevene som tidligere har abonnement på min(e) hefter. Dette blir det god struktur av! Alle har tilleggsstoffet et sted. Selv om de åpner stoff i numbers, nettleser mm, er alle linker samlet i iTunesU.

For vg2 salg, service og sikkerhet ligger alle tilleggsressurser utover lærebok samlet i dette heftet. Elevene kan selv legge til egne notater i heftet. Jeg har også laget noen bøker i iBooks Author, greit med link fra iTunes U. Når elevene trykker på link til bok, lastes den ned i iBooks.

Jeg lager endel løsningsforslag (fortsatt) ved hjelp av QuickTime Player. Programmet er gratis. Det gir passe god kvalitet på det jeg spiller inn. Jeg tar da skjermbilde og løser oppgaver i numbers mens jeg snakker. Dette publiserer jeg på Vimeo.com og link til vimeo legges ut i iTunesU. Det fungerer! (Selv om jeg gjerne skulle hatt bedre opptaksprogram en QuickTime Player.)

Jeg har fått øynene opp for iTunesU, gleder meg til å lære/bruke dette enda mer i undervisning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar