Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

lørdag 26. mai 2012

Filmsnutter om trafikksikkerhet

Fredag før pinse hadde jeg undervisning i de 3 siste timene før langhelg og det var svært god sommertemperatur. Det er ikke alltid de beste timene å holde på fokuset til elevene. Denne fredagen hadde vi tema trafikksikkerhet i vg1 service og samferdsel. Elevene fikk 2 timer til å produsere en filmsnutt om tema trafikksikkerhet. Det ble raskt delt inn i grupper, og elevene var raskt igang med planlegging og produksjon.

Det var stor kreativitet. Alt fra å intervjue barnehagebarn, til å filme viktighet av innstillinger inne i bilen før du kjører, til bruk av gangfelt/ikke gangfelt ved kryssing av vei, bruk av sikkerhetsbelte, sikkerhet for myke trafikkanter med mer.

Verktøy de bruker til produksjon er iPad. Det vil si de tar bilder med iPaden, de filmer med iPaden og de redigerer film på iPaden i iMovie. Denne type oppgave var det vanskelig å gi før, ihvertfall på begrenset tid som 3 timer. Det var jobb med å finne kamera, videoopptaker, noen kunne bruke mobilene sine. Når de så skulle redigere på PC manglet plutselig ledninger slik at de fikk overført bilder/film. Det er mange redigeringsprogrammer på PC fra gratis til svært dyre. De rimlige alternativene på PC gir ikke samme resultat som iMovie. Denne type oppgaver fungerer særdeles godt på iPad, og det engasjerer elevene!

Fredag 25. mai hadde vi visning for klassen i siste time. Da ble jeg imponert. Alle gruppene var stolte av sine produksjoner, og gledet seg til å se de på storskjerm med høytaler. Samtlige grupper behersker verktøyet iMovie godt. I tillegg hadde de laget variasjon rundt tema trafikksikkerhet.

Disse 3 siste timene før pinse ble en opptur - takk til engasjerte elever i vg1 service og samferdsel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar