Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

onsdag 8. februar 2012

Innlegg på Fagkonferanse om læremidler på brett

Idag har jeg deltatt på fagkonferanse på Rica Park Hotell i Sandefjord. Dagens tema var læremidler på brett.  Konferansen ble arrangert av Arena-IKT. Selve konferansen var rettet mot lærere, skolebokinnkjøpere og forlag som vil ha innblikk i innhold og distribusjon av digitale læremidler til nettbrett. Mitt innlegg: iBooks Author - et bokproduksjonsprogram for lærere. Jeg tok for meg de muligheter jeg ser med programmet og fortalte litt om bakgrunn for de 3 små ebøkene jeg har laget så langt.
Bilde fra keynote jeg holdt idag!

I tillegg var det innlegg av Jan Barsnes  som er produksjonssjef i Ebok Norden: Gjennomgang av økosystemet for e-boka. Torjus Stuwe Dalen (elev på Vg2 salg, service og sikkerhet) fra Gjennestad hold også et lengre foredrag om bruk av iPad på skolen. Flott innlegg om både bruk og forskjellige APPer!

Arena-IKT presenterte Brettboka. En plattform for pdf-fagbøker.

Det var mange forlag tilstede idag, og det var spennende å høre hva som skjer av utvikling av digitale lærebøker. Ascehoug er igang med å utvikle bøker, og har startet med naturfagbok på VG1 nivå. De jobber tett med brukere (elever og lærere) i utvikling av denne boka. Når de finner "malen" kommer flere bøker. Gyldendal holder på å utvikle smartboka. Fagbokforlaget var også her, de viste ikke så mye idag, men også de jobbet med utvikling av digitale bøker.

Det vil komme nye læreplaner høsten 2013, og mange forlag har fokus på nye bøker til høsten 2013.

Det var givende og inspirerende å få være med på denne dagen! Gøy å møte andre som interesserer seg for iPad og muligheter dette verktøyet tilfører skolehverdagen!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar