Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

mandag 16. januar 2012

Erfaringsutveksling med Sandefjord videregående skole

Erfaringsutveksling med elever fra Gjennestad
og Sandefjord vgs

Engasjert innlegg av IKT-lærling
på Gjennestad vgs
Mandag 16. januar fikk vi besøk av VG1 service og samferdsel og VG2 IKT servicefag fra Sandefjord videregående skole (med lærere). Denne dagen satte vi av til erfaringsutveksling med bruk av iPad i undervisning. Sandefjord vgs har en iPadklasse (VG1 service og samferdsel) og IKT-servicefag skal lage en brukerundersøkelse som både Sandefjord og Gjennestad vgs skal delta på.

Dagen var todelt - første halvdel presenterte elever ved Sandefjord vgs sin iPad bruk. Her ble det fortalt om keynote, numbers, ithought, photogene, pages og iMovie. I tillegg ble det foretatt en diskusjon om fordeler og ulemper med iPad.

Vi var over 60 elever tilstede i Amfiet. Elevene fikk spørsmål om de fikk velge PC eller iPad, hvem ville da velge skolePC fremfor iPad. Det kom 11 hender i været. Overraskende mange gikk for iPad. Fordelene elevene nevnte var liten, lett og allsidig verktøy. De la vekt på at den var rask å skru på og hadde lang batteri tid. Elevene liker at de har bøker og "alt" på iPaden.  Under ulemper kom selvfølgelig dette med filbehandling (vanskelig med innlevering til læringsplattform), manglende flash og i enkelte tilfeller (feks regnskapsføring) litt liten skjerm på iPaden.

Etter felles lunsj for alle, var det Gjennestad vgs sin tur. Vi startet med å vise "snutt" fra NRK Østlandssendingen den 6. januar kl 1840 (12 min ut i sendingen). Deretter hadde 2S elev Torjus en keynote hvor han fortalte om vår iPad bruk. I tillegg til de nevnte tok han for seg flashcard og mail. Det ble også vist flere eksempler på iMovie i både sikkerhetsfaget og presentasjon av mulig vårdestinasjon for klassetur.

Thorstein, IKT-lærling på Gjennestad hadde den siste halve timen med engasjert innlegg om overgang fra elev til lærling. Thorstein var IKT-servicefag elev på Sandefjord vgs ifjor.

I etterkant av dette møtet vil IKT-elevene fra Sandefjord utarbeide en brukerundersøkelse om bruk av iPad i undervisning.

Dette var en givende dag, og vi gleder oss over godt samarbeid med Sandefjord vgs!

2 kommentarer:

  1. Dette høres veldig bra ut! Er noen av presentasjonene, eleverfaringene, offentlig?? Hadde vært spennende å sett litt hva deres elever s

    SvarSlett
  2. Jeg la akkurat ut en av de senere oppgavene vi har hatt i faget sikkerhet, tema svinn. Skal legge ut fler arbeider. Det er laget en del gode filmer, men usikker på å publisere disse i forhold til opphavsrett på bilder og musikk. Bruker dere iPad i undervisningen?

    SvarSlett