Med iPad i timen

Med iPad i timen
Fokus på læring med aktivitet

tirsdag 8. november 2011

Jobbe med budsjett

I forrige uke hadde jeg bare halve VG1 service og samferdsel klassen. Resten av klassen var med på en utdanningsmesse. Vi holder på med tema budsjett, men siden mange var borte ville vi ikke gå videre i pensum.

Jeg lagde et lite case som de fikk 2 skoletimer på: De fikk i oppgave å innrede et kontor på 15 kvm (3 X 5 m) for 15.000 på IKEA. Vi tegnet opp kontoret på tavla, og bestemte hvor dører og vinduer på kontoret skulle være.

Deretter stod elevene fritt til å møbelere kontoret på en god måte. Det ble en vid oppgave, de fikk få stikkord. Alle skulle presentere oppgaven sin for resten av klassen når det var 20 min igjen av andre time.

Ikea.no fungerer best med flash (forsiden), men selv om denne ikke virket på iPaden gikk det greit for elevene å lete etter møbler og inventar til kontoret på iPaden. Elevene jobbet skikkelig godt med oppgaven. Mange valgte å benytte huskelisten til ikea.no som "kladd".  (Artig å følge elevene i prosessen!) Når de etterhvert kom i mål med hva de ønsket å kjøpe skulle de lage et oversiktelig regneark i numbers med formler.

Elevene jobbet alene. Alle synes det var morsomt å holde kortene tett inntil seg. Tenkte de andre på belysning? Tepper? Bilder på veggene? Klokke? i tillegg til møbler og inventar?

Når vi kom til selve presentasjonen var det stor variasjon i hvordan de hadde satt opp oversikten i numbers. Den beste (og mest kreative) hadde valgt å bruke mal utgiftsrapport (utrolig mange fine maler i numbers), og kalt regnearket investeringsbudsjett. Laget navn på kontoret osv. Virkelig gjennomført! Under presentasjonen var iPaden koblet til storskjerm og kontoret tegnet opp på tavla. Elevene pekte og fortalte hvordan de tenkte innredning.

Vi rakk ikke alle presentasjonene på slutten av andre time, og måtte derfor ha de siste presentasjonene denne uken.

Både elevene og jeg ble imponert over hva de fikk ut av disse 15.000 kr, og også så stor variasjon det var i innredningsforslagene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar